Friday, December 23, 2011

KENAPA BERKAWAN DENGAN LELAKI ITU LEBIH MUDAH?

bersihkan blog yang bersawang tak ingat dunia. dah lama tak update, takda masa. cehh bukan ada orang baca pun -____-''


cerita pertama, kehidupan belajar sangat memeranjatkan jiwa raga. sampai boleh terbaring, pandang siling, mulut ternganga, mata tak kelip lah. gila punya trauma. kawan. setakat ni gua takda kawan sama batch kecuali beruk 2 ekor tu. gua berkawan dengan budak sem 4 dan ke atas. kenapa eh? gua pun taktau.


tapi macam biasa lah, gua kan fobia dengan tempat baru. gua takut tengok orang sekeliling. ibarat gua pakai kostum angry bird dan berjalan di tengah padang di mana semua orang tertumpu pada gua. padahal tak pun, cehh. masih lagi dalam proses nak adapt dengan tempat sekeliling. mudah-mudahan di permudahkanNya.



balik pada topik asal, kawan. why do i have way more male friends than female friends?

ramai orang meletakkan persepsi buruk terhadap gua, sebab gua lepak dengan lelaki, mana-mana dengan lelaki, itu ini dengan lelaki, blablabla pun lelaki. to be straight, berkawan dengan lelaki ini mudah. sejuta kali lebih mudah dari berkawan dengan perempuan.


they're straight up. tak suka cakap tak suka, benci cakap benci, IN FRONT OF MY CUTE FACE (hiwhiw) biarpun ayat pedas menyucuk ke dalam jantung. i'd rather have friends that can tell you they're upset with you about someting to your face, then to have girl friends that talk about you behind your back and scheme up these crazy plans to hurt you.


they're much more entertaining. and their jokes, way too harsh. the funniest part of this is a lot of the time, certain gals whom be friends with guys will be very upset if they are actually treated like the guys treat each other. i used to be one of these girls. tapi kalau dah hari2 kena tepek dengan gurau kasar, jadi lali dah. then, i turn into person with gross jokes. which is, one of the reason why girls seems don't like to be friends with me, haha.




gosip. heh, walaupun gua bernaluri lebih kepada lelaki, tapi gua masih sukakan gosip, muahaha. fact, gossiping with the guys are moreee fun. gosip mereka lebih tajam ayatnya, di mana kalau kaorang tau apa yang diaorang cakap, kaorang rasa macam taknak hidup lagi, haha. which i learn my lesson from there- to be nice with guys so that they wont talk bout me behind their back, hiwhiw.


bezanya 'bercakap belakang' antara lelaki dengan perempuan, lelaki tak bercakap belakang kalau kita baik dengan diaorang. perempuan? huh, baik ke tak, sama je, acenggitu la caranya.


i like to talk about girls. sebab gua berkawan dengan lelaki, kalau gua cerita pasal lelaki kan dah lain pulak. so far, kawan2 gua semuanya lelaki sejati. berceritala kami tentang gadis itu, gadis ini, paras rupa mereka, perangai mereka. tapi Alhamdulillah, naluri berpasangan gua masih terhadap lelaki. haaa kan kalau dah cakap pasal tino je tiap2 hari, tak jadi lesbian? acano tu?


tapi itulah, orang kata kalau berkawan dengan lelaki, hati-hati. takut mereka berniat jahat. tapi setakat ini, Alhamdulillah kawan-kawan gua semuanya baik belaka. they're like my brothers and got my back. kalau setakat berperangai ala beruk tu takpalah, tutup sebelah mata jela.


gua ni memilih juga kawan. bukan memilih yang memilih tuu. tapi dah kalau makhluk tersebut kaki judi, kaki tonggak, kaki bong dan banyak lagi kaki, jadahnya kita berkawan dengan mereka ye idak?


but. haaa ada but tau. but deep inside, i missed out on a lot by not dealing with the, yes, catty and bitchy gals, but also general female friendships. most of my friends now are guys and while they're wonderful people, sometimes i wish i had more girl friends to be with. teringin nak cerita pasal rambut, kuku, fashion, etc untuk berjam lamanya (andainya gua dapat bertahan, muahaha)


so, pelajar perempuan semester 1 di tutttt.. (ceh ingat gua nak bagitau tempat belajar gua ke? tuihh) be nice with me. yela, tak kenal maka tak cinta. gua ni baik orangnya, comel apetah lagi. moh moh kawan dengan gua ye perempuan sekalian, hewhew~


p/s: habistu kenapa dengan gambar gua selit dalam setiap entri? cool isnt it?

1 comment:

munirah said...

same goes with me.sometimes rasa kawan dgn lelaki ni tak de touching2.senang .:)