Wednesday, July 21, 2010

Kau Ni Kelakarlah Kawan!

semalam, aku lepak dengan member aku.
gosip sana sini lah apa lagi kan,
sekali tersebut pulak nama si budak A ni.


aku: laaa.. kau kenal ke A ni..
B : apa pulak tak kenal, balak dia pernah mintak kapel dengan aku, tapi aku reject!
aku: (hot laa neh) ohh gitu. apasal kau tak suka dia?
B : kau tahu, dia cerita gebang lepak Pavillion bagai, padahal tak pernah pun!
show off dengan harta mak bapak dia, pakai baju branded bagai, padahal pinjam!
aku: lah yeke. lagi?
B : dia cerita macam-macam lagi lah, pergi clubbing sana sini. tengok facebook,
myspace dia pakai baju seksi, konon life dia laa paling best.
aku: laa dah gitu apa tak bestnya? best lah tu mak bapak bagi kau keluar sana sini
ikut suka kau je.
B : HAHA. kau tak kenal dia lagi. dia imaginasi kuat weh. menipu, pembohong bagi kat
dia. dia keluar entah bagitahu mak bapak dia ke tidak. pakai singlet dengan hot
pant je dekat luar, konon paling seksi, padahal bapak dia sendiri pernah warning
dekat budak jangan pakai seksi-seksi dekat luar.
aku: lahh yeke. banyak makan smarties tu, imaginasi kuat sangat.
B : lagi satu, menyampah pulak aku dengan dia. berlagak dengan harta mak bapak dia.
setakat kereta bapak dia yang besar tu, bapak aku pun ada laa weh.
aku: ohh..



panjang lagi sebenarnya perbualan kitorang.



haih, kesian aku tengok dekat kebanyakan budak zaman sekarang.
kaorang menipu sana sini,
cerita dekat orang kaorang pergi Party Summer Splash (betul ke aku eja?),
pergi MTV world stage,
pergi lepak Pavillion,
pakai baju-baju branded,
berlagak ada baju mahal-mahal,
beli barang branded sikit nak bagitahu orang,
pendek kata you guys trying soooooooo hard to look perfect di mata orang.



hey kawan, kaorang menipu sana sini,
bila orang dapat tahu, malu dia hanya Tuhan je yang tahu.
kaorang berlagak sana sini, orang menyampah tahu tak?
lama-lama orang akan menjauh.
matang lah sikit.


aku pun pernah menipu kawan-kawan aku jugak.
masa darjah 2, darjah 3 dulu lah.
cerita lah, rumah aku ada orang gaji,
tiap-tiap pagi dia yang gosokkan baju aku.
padahal mak aku yang gosokkan.
lepas tu cerita aku pergi Hawai, bercuti dekat sana.
HAHA, bodohnya aku.


tapi kawan,
kita tipu kecik-kecik dulu tak sama.
kita yang bodoh menipu yang bodoh, kalau kantoi pun tak ada malu sangat.
tapi kita dah besar lah kawan.
kaorang nak menipu orang yang dah boleh berfikir.



jadi lah diri sendiri,
walaupun diri sendiri kaorang tu tak adalah hebat mana,
at least tak perlu berbohong,
tak perlu nak cari idea apa lagi yang nak dihobongkan lagi lepas ni.



fikir-fikirkanlah kawan.
siapa pun yang baca entri ni,
sama ada dia tahu aku tujukan entri ni dekat dia atau tak,
fikir-fikirkanlah.
siapa yang makan pizza, dia yang terasa cheesenya.




THE END.

2 comments:

hakim said...

blah la min,lu gebang kuat..ahahaha...

fairestmaiden said...

alaaa.. takpayah koba kek sini do ekau ni. botuah boto laa.