Tuesday, January 11, 2011

Aung Pie

gua ada ramai kawan baru sejak gua kerja dekat Jusco,
semuanya baik belaka, semuanya hensem gila *tapi angah, kau tetap paling hensem,
bukan setakat melayu cina je kawan baru gua,
nepal dengan myanmar pun ada,
normal lah foreigner datang sini cari kerja.
gua kenal sorang budak myanmar ni dari angah,
sama kerja dengan angah dekat Manhattan Fish Market,
nama dia aung pie, baik gila gua cakap *tapi angah 100kali lagi baik,
gua cerita dekat mak gua pasal dia,
mak gua kata "kau jangan main kawan je, tak pasal-pasal dia mandrem kau bawak balik myanmar, kat sini memang lah hidup senang tapi kau balik tempat asal dia, kau duduk bawah jambatan jelahh" jahat betul mulut mak aku ni,
hah itu lah pasal orang cakap jangan jadi narrow minded,
gua cerita dekat budak chicken rice pasal aung pie pun diorang cakap benda yang sama,
deyy kalau nak cerita hati budi orang lah kan,
orang melayu sendiri pun belum tentu baik.
yang angah pulak cerita dekat mak dia,
mak dia kata "kau elok-elok kawan dengan orang buddha tu, tak pasal-pasal kau convert kang memang ibu cincang-cincang kau" lagi tak boleh tahan, haha.
gua borak dengan aung pie cakap omputih, PERCAYALAH.
berterabur bersepai-sepai tapi peduli apa gua,
asal masing-masing dapat point sudah.

aung pie, if you read this i want you to know that you are the bestest friend angah and i ever had. I LOVE YOU. *i love you more angah (pig sound)


this is his picture, the baby is his niece, injengkai *i don't know wether the spelling is correct or not but that's the way to pronounce it. he can play guitar very well, like a pro. he know how to speak malay but just a little bit. when he mad, he say BABI. when he angry at someone, he say SIAL LAH KAU, when he feel messy, he say DIAM LAHH. you're so funny lah buddy. last word for you, PUKIMAK KAU.

2 comments:

babihutan said...

last word ko mmg sial

fairestmaiden said...

kau cakap ni dengan nada marah ke apa ni? -__________-''